Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άρθρο: Τι σκουλαρίκια να βάλω;

Τι σκουλαρίκια να βάλω;

Τι σκουλαρίκια να βάλω;

Τα σκουλαρίκια αποτελούν το ιδανικό αξεσουάρ για να προβάλλουμε τα πιο όμορφα σημεία και χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, εάν επιλεγεί σωστά, μπορεί να απογειώσει ή να αποδυναμώσει τελείως την εμφάνισή μας. Επομένως, η απάντηση στην ερώτηση «τι σκουλαρίκια να βάλω;» είναι πολύ σημαντική.

Η επιλογή των σκουλαρικιών μπορεί να γίνει είτε ταιριάζοντας τα σκουλαρίκια με το σχήμα του προσώπου μας, είτε με το χρώμα και το μήκος των μαλλιών μας, τον τόνο του δέρματος μας, το event που θα παραστούμε και σίγουρα με την προσωπικότητά μας. Ας δούμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Επιλέγοντας το σωστό ζευγάρι σκουλαρίκια, αυτό που ταιριάζει απόλυτα στο στιλ, την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά μας, μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας σημαντικά. Τα σκουλαρίκια, και γενικότερα τα κοσμήματα, μπορούν να προσθέσουν χρώμα και προσωπικότητα σε οποιοδήποτε σύνολο.

Ας δούμε πώς πρέπει να επιλέγουμε το ζευγάρι σκουλαρικιών που θα τονίσουν τα όμορφα χαρακτηριστικά μας και θα προσθέσουν την τελική, αξέχαστη πινελιά στην εμφάνισή μας.

1. Επιλέξτε σκουλαρίκια που ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σας

Παρατηρήστε το σχήμα του προσώπου σας. Το σχήμα του προσώπου παίζει σημαντικό ρόλο στην σωστή επιλογή του τύπου σκουλαρικιού που θα πρέπει να επιλέγουμε. Συνήθως να επιλέγετε σκουλαρίκια σε σχήμα αντίθετο από τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Πρόσωπο με σχήμα Οβάλ (oval shaped)

Οι γυναίκες με οβάλ / ωοειδή πρόσωπα έχουν μέτωπο τόσο ευρύ όσο τα ζυγωματικά τους. Η οβάλ όψη στενεύει ελαφρά από τα μάγουλα μέχρι το πηγούνι. 

Εάν έχετε οβάλ σχήμα προσώπου, είστε τυχερή επειδή μπορείτε να φορέσετε σχεδόν κάθε στυλ και σχέδιο σκουλαρικιού.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μακρυά σκουλαρίκια ισορροπούν το περίγραμμα του προσώπου, ενώ τα πιο κοντά σκουλαρίκια όπως οι πέρλες, και οι κρίκοι τονίζουν και διευρύνουν τη δομή του προσώπου. 

Πρόσωπο με σχήμα Στρογγυλό (round shaped)

Τα στρογγυλά πρόσωπα έχουν το μεγαλύτερο πλάτος στο ύψος των ζυγωματικών, στενεύοντας ελαφρά στο μέτωπο και στη γραμμή της γνάθου.

Επιλέξτε κρεμαστά σκουλαρίκια και γενικότερα σκουλαρίκια μακρυά, καθώς βοηθούν στην επιμήκυνση του προσώπου σας φέρνοντας ισορροπία. Τα σκουλαρίκια πολυέλαιοι (Chandelier) είναι, επίσης, κατάλληλα για τα στρογγυλά πρόσωπα. 

Θα πρέπει να αποφεύγεται σκουλαρίκια στρογγυλά ή με δίσκους, διότι κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται ακόμα πιο στρογγυλό.

Πρόσωπο με σχήμα Καρδιάς (heart shaped)

Τα πρόσωπα με σχήμα καρδιάς χαρακτηρίζονται από ευρύ μέτωπο και ζυγωματικά και μυτερό πηγούνι. Στα πρόσωπα αυτά ταιριάζουν τα μακρυά σκουλαρίκια.

Επιλέξτε μεγάλα και μακρυά σκουλαρίκια και κυρίως αυτά που είναι πιο στρογγυλεμένα στη βάση τους. Με τον τρόπο αυτό θα γλυκάνετε τις γωνίες γύρω από το πηγούνι.  Τα σκουλαρίκια πολυέλαιοι (Chandelier) καθώς και τα σκουλαρίκια σε σχήμα δάκρυ είναι, επίσης, κατάλληλα για εσάς που έχετε πρόσωπο με σχήμα καρδιάς. 

Θα πρέπει να αποφεύγεται τα λεπτά και μακρόστενα σκουλαρίκια καθώς αυτά τα σχήματα τείνουν να ενισχύουν ακόμη περισσότερο την προσοχή γύρω από το πηγούνι. 

Πρόσωπο με Τετράγωνο Σχήμα (square shaped)

Τα τετράγωνα πρόσωπα έχουν σχεδόν το ίδιο πλάτος από τα ζυγωματικά μέχρι τη γραμμή της γνάθου (πηγούνι), και από τα ζυγωματικά μέχρι το μέτωπο.

Οι κρίκοι με επιμήκη σχέδια, και τα μεγάλα, στρογγυλά, μακρυά σκουλαρίκια ταιριάζουν σε τετράγωνα σχήματα. Τα σκουλαρίκια με στρογγυλεμένα σχέδια θα ισορροπήσουν της γωνίες και θα γλυκάνουν τα ζυγωματικά και τη γραμμή της γνάθου.

Αποφύγετε σκουλαρίκια με τετράγωνα σχήματα καθώς προσθέτουν ακόμη περισσότερο φάρδος στο πρόσωπο. 

Πρόσωπο με Παραλληλόγραμμο Σχήμα (rectangular shape)

Τα μακρόστενα, παραλληλόγραμμα σχήματα προσώπου έχουν μεγαλύτερη επιμήκυνση από την τετράγωνη όψη. 

Ελαχιστοποιήστε το μήκος του προσώπου επιλέγοντας μεγάλα σκουλαρίκια με όγκο. Τα κρεμαστά σκουλαρίκια με στρογγυλό τελείωμα, όπως και οι μεγάλοι κρίκοι θα ενισχύσουν τα ζυγωματικά και θα προσθέσουν απαλότητα και καμπύλες στη συνολική εικόνα. Επίσης, τα μικρά σκουλαρίκια είναι ιδανικά. 

Αποφύγετε τα λεπτά, μακρυά σκουλαρίκια καθώς αυτά ενισχύουν ακόμη περισσότερο το μήκος του προσώπου.

2. Επιλέξτε σκουλαρίκια με βάση το χρώμα των μαλλιών σας

Στο ξανθό ή χρυσαφί χρώμα μαλλιών ταιριάζουν ιδανικά τα χρυσά σκουλαρίκια. Επίσης, ταιριάζουν ιδανικά τα σκουλαρίκια σε σκούρο ή και μαύρο χρώμα. Οι γυναίκες με σκούρα μαλλιά είναι καλύτερα να επιλέγουν ασημί ή σκουλαρίκια στο χρώμα της πλατίνας. Επίσης, τα σκουλαρίκια με διάφανα κρύσταλλα αναδεικνύονται ιδανικά στα σκούρα μαλλιά. Οι γυναίκες με κόκκινα μαλλιά πρέπει να επιλέξουν χρυσά σκουλαρίκια για μια εκπληκτική εμφάνιση. Στα κόκκινα μαλλιά τα σκουλαρίκια με πράσινο χρώμα ταιριάζουν ιδανικά. 

 

3. Επιλέξτε σκουλαρίκια με βάση το που θα πάτε

Για το Γραφείο
Όσο πιο συντηρητική εμφάνιση θέλετε να επιτύχετε για το γραφείο, τόσο πιο συντηρητικό πρέπει να είναι το ζευγάρι σκουλαρίκια που θα επιλέξετε. Επιλέξτε κλασικό στυλ σε χρυσό για τις περισσότερες περιπτώσεις. Αποφύγετε τα μεγάλα σκουλαρίκια αν βρίσκεστε σε πολύ συντηρητικούς χώρους, όπως τράπεζες και νομικά γραφεία ή δικαστήρια.

4. Επιλέξτε σκουλαρίκια ανάλογα με το στυλ σας

Η Ρομαντική

Αν είστε ο ρομαντικός τύπος που προτιμάει τους απαλούς τόνους, τις δαντέλες και τα βολάν επιλέξτε σκουλαρίκια που θα διατηρήσουν τους ρομαντικούς τόνους και το girly στοιχείο της εμφάνισής σας. Επιλέξτε "παιχνιδιάρικα" σκουλαρίκια, με σχέδιο δαντέλας και φίλντισι, πέρλες, και απαλά χρώματα για να ενισχύσετε το ρομαντικό στοιχείο. Για λίγο πιο edgy χαρακτήρα επιλέξτε σκουλαρίκια με γεωμετρικά σχέδια.

Η Δυναμική

Αν είστε ο δυναμικός τύπος γυναίκας επιλέξτε σκουλαρίκια που αποπνέουν δυναμισμό, ένταση, αυτάρκεια, ανεξαρτησία και παράλληλα τρυφερότητα. Οι κρίκοι χαρακτηρίζονται ως ο πιο δυναμικός τύπος σκουλαρικιού και επιλέγεται συχνά από γυναίκες με έντονη προσωπικότητα, όπως η Jennifer Lopez. Τα μεγάλα, μακρυά και εντυπωσιακά σκουλαρίκια θα προσθέσουν στοιχεία δυναμισμού στο σύνολό σας.

Η Δημιουργική

Είστε δημιουργικός τύπος; Φωτεινά σκουλαρίκια με κρύσταλλα και πέρλες θα ταιριάξουν απόλυτα μαζί σας καθώς αντιπροσωπεύουν τη δημιουργική και πολύπλευρη προσωπικότητά σας. Επιλέξτε τόνους κοντά στη φύση και χειροποίητα κοσμήματα. 

Η Drama Queen

Είστε ο τύπος της γυναίκας που σας αρέσει να τραβάτε την προσοχή. Επιλέξτε σκουλαρίκια ογκώδη και εντυπωσιακά που θα προσθέσουν χαρακτήρα και δυναμισμό στο Look σας. Με μονόχρωμα σύνολα επιλέξτε σκουλαρίκια με έντονα χρώμα που θα τραβήξουν την προσοχή. 

5. Επιλέξτε σκουλαρίκια ανάλογα με τον τόνο του δέρματος

Εάν έχετε ζεστό (κίτρινο ή ροδακινί) τόνο δέρματος, ανήκετε στον τύπο άνοιξης / φθινοπώρου και έτσι τα χρυσά σκουλαρίκια και τα μέταλλα χαλκού αναδεικνύονται καλύτερα πάνω σας.
Αν έχετε πιο ανοικτό τύπο δέρματος (με ροζ ή μπλε τόνους), τότε ανήκετε στον τύπος χειμώνα / καλοκαίρι. Τα ασημένια και μαύρα σκουλαρίκια σας ταιριάζουν ιδανικά. 

Κατηγορίες Σκουλαρικιών

Για να κάνουμε τη σωστή επιλογή στο είδος σκουλαρικιών που θα επιλέξουμε, θα πρέπει να γνωρίζουμε τους πιο γνωστούς τύπους σκουλαρικιών. Οι πιο διαδεδομένοι τύποι είναι τα σκουλαρίκια κρίκοι, τα κρεμαστά σκουλαρίκια και τα καρφιά. 

1. Τα Σκουλαρίκια Κρίκοι

Οι Κρίκοι αποτελούν τον πιο γνωστό, δημοφιλή και κλασικό τύπο σκουλαρικιού.  Υπάρχουν πολλές παραλλαγές κρίκων, κατασκευασμένα από διάφορα μέταλλα, με ή χωρίς πέτρες. Τα σκουλαρίκια κρίκοι βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη, από μεγάλα έως πολύ μικρά. Ανήκουν στην κατηγορία σκουλαρικιών που επιλέγεται από τις περισσότερο δυναμικές γυναίκες και υποδηλώνουν ανεξαρτησία, έντονη προσωπικότητα και δυναμισμό. 

2. Τα Κρεμαστά Σκουλαρίκια - Drops & Dangles

Το κύριο χαρακτηριστικό των κρεμαστών σκουλαρικιών είναι η κίνηση που τα χαρακτηρίζει και τα κρεμαστά, διακοσμητικά τους στοιχεία που τα κάνουν να φαίνονται λαμπερά και πανέμορφα. Τα μακρυά κρεμαστά σκουλαρίκια είναι τέλεια για μια βραδινή έξοδο ή για να συμπληρώσουν ένα μονόχρωμο look.
Τα πιο κοντά, κρεμαστά σκουλαρίκια είναι ιδανικά για πρωινές εμφανίσεις και πιο συντηρητικά look. 

3. Τα Σκουλαρίκια Καρφιά - Studs

Το πιο απλό αλλά ταυτόχρονα εύχρηστο είδος σκουλαρικιών αποτελούν τα studs - τα σκουλαρίκια καρφιά. Επιλέγονται από πολλές γυναίκες για να συμπληρώσουν ένα σοβαρό look. Επιλέξτε studs με πέρλες για ένα πιο ρομαντικό look ή με κρύσταλλα για  περισσότερη γοητεία και λάμψη.

 

Read more

PRET-BLOG-HOME

Δημιουργήσαμε το The Book, ένα ψηφιακό στυλιστικό οδηγό, ώστε να ενημερώνεστε για τις τελευταίες τάσεις της μόδας αλλά και να παίρνετε ιδέες για θέματα που αφορούν την καθημερινή εμφάνισή σας.

Διαβάστε περισσότερα
7 Γυναικείες Τσάντες Για Κάθε Εποχή

7 Γυναικείες Τσάντες Για Κάθε Εποχή

Διαβάστε περισσότερα